Yrkeshögskoleutbildning i Trafikteknik

av | nov 17, 2017 | Nyhet

De flesta av er vet att vi försöker få till en utbildning av trafiktekniker/ingenjörer med hjälp av en organisation som heter Consesus. Detta upplägg presenterades av Håkan Blaxmo på vårt årsmöte i maj som bad oss att meddela vårt behov och  intresse att få till stånd denna utbildning. Under hösten har några av våra medlemskommuner också deltagit i möten med företaget och tillsammans tagit fram en kursplan för en ansökan som gjordes i September.

Har vi tur – så kan utbildningen börja nästa höst. Utbildningen skall innehålla flera praktikperioder ute bland olika kommuner, och det skall också vara möjligt att läsa enstaka kurser. I framtiden hoppas vi att man även kan studerar på distans . För ytterligare information- se bifogade bilagan.

Vi kommer fortsätta med att utveckla utbildningsplanen mer i detalj i början av nästa år och söker intresserade medlemmar som kan tänkas vara med i olika arbetsgrupper för att hjälpa till med den vidare utformningen av undervisningen.

Förslaget till utbildningsplanen som presenterades i ansökan till Yrkeshögskolenämnden kan ni se om ni klicka på nedanstående länk som ryms under fliken föreläsningar.

Om ni har frågor och vill föreslå några tillägg eller kompletteringar – kontakta Håkan Blaxmo 0587-550 004 på Södra Bergslagens Kommunalförbund i Nora eller Linda Tufvasson på Consensus i Örebro 070-287 46 46.

FÖRELÄSNINGAR